Μπορεί να ζήσουν μέχρι και σχεδόν δύο χρόνια περισσότερα αν κάνουν εξετάσεις από μικρές. Αυτό αναφέρει αμερικανική έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer και αναφέρεται σε γυναίκες που έχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.

Η έρευνα συγκεκριμένα αναφέρεται σε γυναίκες που φέρουν μια γενετική μετάλλαξη που συνδέεται με τον καρκίνο. Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι η μαστογραφία και η μαγνητική τομογραφία, ακόμη και σε νεαρές γυναίκες ηλικίας 25 ετών, μπορεί να είναι απαραίτητη για όσες φέρουν τα μεταλλαγμένα γονίδια BRCA1 και BRCA2, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών. Μέχρι σήμερα, αναφερόταν ότι τέτοια εξέταση γίνεται από τα 30-35 έτη και πάνω.

Το δείγμα που μελετήθηκε ήταν γυναίκες ηλικίας από 25 έως και 40 ετών. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η εξέταση κάθε έξι μήνες οδήγησε σε παράταση της ζωής ασθενών από 1,3 έως 1,8 χρόνια.

Η έρευνα τονίζει ότι στις γυναίκες από 40 ετών και άνω, η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού είναι 1 στις 10, παρόλα αυτά τα ποσοστά αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και σε μικρότερες ηλικίες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.