Αν καρυκεύσετε το μπρόκολο που μαγειρεύετε με χρένο ή wasabi αυτό που σίγουρα θα καταφέρετε είναι να ενισχύσετε την αντικαρκινική του δράση, αναφέρει πρόσφατη έρευνα.

Αν το «παραμαγειρέψετε», αντί απλά να το μαγειρέψετε στον ατμό για 2-4 λεπτά, δε σημαίνει απαραίτητα ότι καταστρέφεται τις προστατευτικές του ιδιότητες κατά του καρκίνου.

Αντίθετα, μπορείτε να τις «ενισχύσετε» αν προσθέσετε καρυκεύματα όπως το χρένο, ή γιαπωνέζικα μπαχαρικά που περιέχουν το ένζυμο myrosinase ή ακόμη και μουστάρδα.

Η καθηγήτρια-διατροφολόγος Elizabeth Jeffery, του πανεπιστημίου του Illinois, υποστηρίζει ότι όταν καρυκεύεται το συγκεκριμένο λαχανικό αυξάνεται η απορρόφησή του από το άνω μέρος του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας τις «θετικές επιπτώσεις» του.

Με ποια άλλα τρόφιμα μπορείτε να το επιτύχετε αυτό: Με ραδίκια, λάχανο, ρόκα, κάρδαμο και λαχανάκια Βρυξελλών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς 3-5 μερίδες μπρόκολο την εβδομάδα παρέχουν ισχυρή αντικαρκινική προστασία στον οργανισμό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.