Λιγότερη χοληστερόλη περιέχουν τα αυγά συγκριτικά με δέκα χρόνια πριν, σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στη διατροφή που ακολουθούν οι κότες ή σε άλλους παράγοντες. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού συνέλεξαν αυγά από δώδεκα τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα έστειλαν στο εργαστήριο για εξέταση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στην περίπτωση που κάποιος είναι υγιής, το να τρώει ένα αυγό την ημέρα δεν οδηγεί σε αύξηση του επιπέδου της χοληστερόλης ούτε αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.