Μια παράξενη νέα τάση που κάνει τους άνδρες να τραβούν επανειλημμένα το πέος τους, για να το μεγαλώσουν, έχει γίνει viral. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν για διαρκή, πιθανώς, επιβλαβή αποτελέσματα. Γνωστό ως jelqing, το φαινόμενο του pud-plumping έχει αυξηθεί γρήγορα σε δημοτικότητα σε ιστότοπους όπως το TikTok και το Reddit.

Πιο έντονο από το συνηθισμένο, επαναλαμβανόμενο τράνταγμα του Johnson, που θεωρείται ακίνδυνο ή ακόμα και υγιές, το jelqing περιλαμβάνει σταθερό πάτημα του αντίχειρα και του δείκτη στη βάση ενός ημιορθωμένου μέλους και μετά το σύρσιμο προς τα εμπρός. Μοιάζει σαν να προσπαθείτε να πιέσετε το τελευταίο μέρος από ένα σωλήνα οδοντόκρεμας. Όσοι το κάνουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτές οι κινήσεις προκαλούν ρήγματα μικρού μεγέθους μέσα στον ιστό του πέους, τα οποία, ακόμα και να επουλωθούν, επανέρχονται ελαφρώς μεγαλύτερα.

Οι γιατροί προειδοποιούν για μια μικρή απογοήτευση. «Το να κάνεις αυτού του είδους τις ασκήσεις μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο πέος σου», προειδοποιεί η δρ. Ρένα Μάλικ. «Μπορείτε να δημιουργήσετε μούδιασμα στο όργανο, καταστρέφοντας τα νεύρα του πέους», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι η προσέγγιση κάνει «περισσότερο κακό παρά καλό» και μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνους μώλωπες και προβλήματα σε αρτηρίες και φλέβες, σύμφωνα με τη New York Post.

Μια ανάρτηση ιστολογίου στον ιστότοπο ιατρικής για τη στυτική δυσλειτουργία Hims, η οποία εξετάστηκε από τον Δρ. Mike Bohl, προειδοποιεί ότι το jelqing μπορεί επίσης να προκαλέσει τη νόσο του Peyronie. Είναι περισσότερο γνωστό ως πάθηση που προκαλεί πρόβλημα στις στύσεις από ουλώδη ιστό.

Το jelqing εντάσσεται στην πρόσφατη ψευδο-θεραπεία του σοκαρίσματος του πέους για τη βελτίωση της απόδοσης…