Αυξάνεται η λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και η γαστρεντερίτιδα στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. Το τελευταίο 24ωρο, σε αυτές τις περιοχές έχουν προσέλθει στα ΤΕΠ των μονάδων υγείας 1.272 πολίτες, εκ των οποίων 32 έχουν καταγραφεί με λοίμωξη του γαστρεντερικού και 86 με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος

Επιπλέον, από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν οι 49 είχαν θετικό έλεγχο για κορονοϊό. «Παρατηρείται μία μικρή αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης του αναπνευστικού, χωρίς να υπερβαίνουν όμως τα αναμενόμενα στο συγκεκριμένο πληθυσμό», είπε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 6 νέες νοσηλείες με γαστρεντερίτιδα και 15 νέες με λοίμωξη του αναπνευστικού. «Δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρησης περιοχές» είπε ο κ. Σερέτης.

Σχετικά με κρούσματα λεπτοσπείρωσης είπε ότι σήμερα δεν διαγνώστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης ανέρχεται στα 9, εκ των οποίων ένας ασθενής έχει καταλήξει και 2 νοσηλεύονται.

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και της ηπατίτιδας Α. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί έναντι του τετάνου 1.761 άτομα και 164 παιδιά έναντι της ηπατίτιδας Α.