Διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Δραπετσώνας πραγματοποίησε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά με συμμετοχή κατοίκων της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά τονίζει τα εξής:

«Μια αντιπροσωπεία συνάντησε τον διοικητή του ΑΤ Δραπετσώνας και ενημερώθηκε ότι ο Ιμπραχήμ Φράζ, ο Παλαιστίνιος απεργός πείνας που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας υγρό καθαρισμού αφέθηκε ελεύθερος. Η αντιπροσωπεία μπήκε μέσα στο κρατητήριο όπου για άλλη μια φορά οι κρατούμενοι μετανάστες μετά τις ρατσιστικές επιχειρήσεις του Δέδια (Ξένιος ΔΙΑΣ) διαμαρτυρήθηκαν για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης αλλά και για την παράταση της φυλάκισης τους χωρίς καμία δικαιολόγηση.
Άνθρωποι στοιβαγμένοι σε χώρους χωρίς φώς, γεμάτους κουνούπια, ασθενείς με μολυσματικές ασθενείς που τις απέχτησαν μέσα στα κρατητήρια(ψωρίαση), αυτό το κατόρθωμα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που υλοποιώντας την ρατσιστική ατζέντα εξοντώνουν ψυχές σε κολαστήρια.

Μάλιστα μπροστά στα μάτια της αντιπροσωπείας άλλος ένας μετανάστης, ο οποίος απειλούσε και αυτός ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του, εμφανίστηκε με χαρακιές σε όλο του το σώμα γεμάτος αίματα! Ένας αστυνομικός του ανακοίνωσε ότι τον αφήνουν ελεύθερο αμέσως…

Αν, προσθέσουμε και ένα τρίτο που κατάπιε τις προηγούμενες μέρες μία βίδα και αφέθηκε ελεύθερος μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο μόνος τρόπος για να βγεις από τα κρατητήρια είναι η σοβαρή αυτοτιμωρία και ο αυτοτραυματισμός.
Πρόκειται για την χρεοκοπία της διαχείρισης μιας ανθρωπιστικής κρίσης πρωτοφανούς μεγέθους που ακούει στο όνομα μαζικές αναίτιες φυλακίσεις προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και αστυνομικά τμήματα(λόγω έλλειψης χώρους σε φυλακές) που ξεπέρασαν τις πέντε χιλιάδες. Η αποτυχία αυτής της ρατσιστικής εκστρατείας πρέπει να συνοδευτεί από το τερματισμό της κράτησης των μεταναστών και την απόδοση νομιμοποιητικών εγγράφων εδώ και τώρα.

Είναι σαφές ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι έτοιμα να εκραγούν από θυμό και αγανάκτηση για τη παράταση των φυλακίσεων, τους βασανισμούς και τους εξευτελισμούς από αστυνομικούς, τις απάνθρωπες συνθήκες.
Η επόμενη αγωνιστική απάντηση θα δοθεί με τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στις 30 Μάρτη για “ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νόμιμοι οι μετανάστες”».

Τέλος, έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο το Σάββατο στην Ομόνοια στις 2μμ και πορεία στη Βουλή.