Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου προσκάλεσε τα μέλη του, να συμμετέχουν εθελοντικά, με οργανωμένη πλέον παρουσία, σε Ιατρείο που θα δημιουργηθεί για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών, στον Δημοτικό κήπο της πόλης.

Ήδη και σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 20 εθελοντές γιατροί, μεταξύ των οποίων Δερματολόγος, Παθολόγοι και όλοι οι Παιδίατροι του νησιού!

Επίσης, μια σημαντική απόφαση έλαβε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Χίου. Προχωρά στην προκήρυξη θέσης παιδιάτρου, με σκοπό να υπάρξει ιατρική κάλυψη για τα παιδιά των προσφύγων που καθημερινά φτάνουν στη Χίο. Η απόφαση προβλέπει την έγκριση 4.000 ευρώ για ένα χρόνο, ποσό που μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις ώρες απασχόλησης του γιατρού. Αν βέβαια καλυφθεί η θέση από εθελοντή παιδίατρο τότε ο Δήμος θα «παγώσει» την προκήρυξη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.