Ευθέως αμφισβήτησε το σχέδιο «Αθηνά» ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Τζαβάρας. «Τί είδους μεταρρύθμιση είναι αυτή» διερωτήθηκε ο κ. Τζαβάρας μέσα από τον Alpha 9,89 και έκανε λόγο για «δήθεν εξορθολογισμό με διαδικασίες μετακινήσεων φοιτητών από πόλη σε πόλη».

«Πρέπει να υπάρξει ένα πνεύμα μεταρρύθμισης και όχι να ενδίδουμε σε συντεχνιακές απαιτήσεις καθηγητών και άλλων παραγόντων», πρόσθεσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο δικός μου τόπος, η Ηλεία, έχει δεχτεί πλήγμα γιατί θέλουν να μεταφέρουν το τμήμα του Πύργου και της Αμαλιάδας στο Μεσολόγγι», ενώ διευκρίνισε πάντως ότι «η κυβέρνηση να βάλει μια τάξη σε ένα χάος που είχε δημιουργηθεί όταν κάποιοι δημιουργούσαν σχολές παντού».

Για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στον αγώνα μπάσκετ της Κυριακής, ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι «αυτή τη βαρβαρότητα την έχουμε όλοι ανεχτεί. Πρέπει επιτέλους να βρει μια διέξοδο προς τον πολιτισμό».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε ότι για το κλείσιμο του ΕΚΕΒΙ «κανονικά έπρεπε να μου δίνει συγχαρητήρια η Αριστερά για την απόφαση μου» και πρόσθεσε ότι «το 1994 με Υπουργό Πολιτισμού τον Μικρούτσικο είχε γίνει ο νόμος για το ΕΚΕΒΙ. Το ΕΚΕΒΙ ήταν ένας ιδιωτικός φορέας που είχε δημιουργηθεί μαζί με άλλους οργανισμούς που λειτουργούσαν όμως σα δημόσιοι φορείς. Με κατηγορούσαν ότι ζήτησα την παραίτηση της διοίκησης για να βάλω δικούς μου ανθρώπους και να ελέγχω το ΕΚΕΒΙ».