Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 4/5/2015 εξήγησε τεκμηριωμένα τους λόγους για τους οποίους είναι παντελώς ανεφάρμοστη η δημοσιευθείσα υπ’ αριθμ. 1251/2015 απόφαση του ΣτΕ με την αιτιολογία που αυτή έχει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την κατάργηση του δικαιώματος της μετεγγραφής των πολυτέκνων (γονέων και παιδιών).

Περαιτέρω η ΑΣΠΕ θεωρεί πως εσπευσμένα και ατεκμηρίωτα ο απερχόμενος στις 30/6/2015 σημερινός Πρόεδρος του ΣτΕ είχε χορηγήσει προσωρινή διαταγή αναστολής εκτελέσεως των Υπουργικών αποφάσεων και ως εκ τούτου ήταν βέβαιο ότι θα εχορηγείτο αναστολή και θα ακυρώνοντο οι αποφάσεις αυτές, όπως και έγινε.

Η ΑΣΠΕ θεωρεί δίκαιο το αίτημα των φοιτητών των Αρχιτεκτονικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, που δεν μετεγγράφησαν εξαιτίας της παραπάνω αποφάσεως του ΣτΕ και συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα τους για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

«Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ρυθμίσει άμεσα νομοθετικά το ζήτημα των μετεγγραφών των πολυτέκνων (γονέων και παιδιών) και των φοιτητών των Αρχιτεκτονικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και να θεωρηθούν ως αυτοδικαίως εγγραφέντες οι φοιτητές που υπέβαλαν αίτηση μετεγγραφής στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης» αναφέρει.

Επισημαίνεται επί του προκειμένου πως η ΑΣΠΕ προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου κατά της παραπάνω αναφερομένης αποφάσεως του ΣτΕ και η έκδοση της αποφάσεως αναμένεται να εκδοθεί αρχές Οκτωβρίου θεωρείται δε βεβαία η ευδοκίμηση της αγωγής της ΑΣΠΕ