Με το στόμα ανοικτό έχει αφήσει ο υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδος ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα στην Πέλλα με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1780/30-12-2014/τεύχος Γ΄) για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων απευθύνθηκαν και στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. και στο Δ.Σ. του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας της Ένωσής, με την απορία πώς είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνεται στην 6η φάση μετατάξεων εκπαιδευτικών και η μετάταξη εκπαιδευτικού Γερμανικής Φιλολογίας από τη Δευτεροβάθμια Πέλλας, ενώ στις προηγούμενες πέντε φάσεις (επί της θητείας του Καθηγητή Κ. Αρβανιτόπουλου στο Υ.ΠΑΙ.Θ) δε συνέβη κάτι παρόμοιο.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας που συνεχίζει αναφέροντας ότι «φαίνεται πως στο γραφείο του κ. Λοβέρδου έχουν μπερδέψει τις υποχρεωτικές μετατάξεις με τις μεταθέσεις!

Διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4172/2013 εκδόθηκαν διαπιστωτικές πράξεις από τον Υπουργό Παιδείας και σύμφωνα με αυτές δεν διαπιστώθηκε πλεόνασμα εκπαιδευτικού Γερμανικής Φιλολογίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας».

«Εφόσον δε διαπιστώθηκε επισήμως πλεόνασμα, ποια είναι η νομιμοποιητική βάση, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η εν λόγω ενέργεια;» αναρωτιέται η Πανελλήνια Ένωση που αναμένει από τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει εγγράφως στο συγκεκριμένο θέμα που τέθηκε.

«Συνολικότερα, επιφυλασσόμαστε σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. να εξετάσουμε συνολικά το θέμα των μετακινήσεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η 6η φάση υποχρεωτικών μετατάξεων διόγκωσε τα ήδη υπαρκτά προβλήματα, που είχαν επισημανθεί» αναφέρει η ΠΕΚΑΓΕΠΕ.

Καλόγηρος Βασίλειος
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.