Νέες πληροφορίες για το Κοινωνικό Φροντιστήριο έδωσε από τη βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου ο οποίος τόνισε ότι θα ξεκινήσει από φέτος πιλοτικά σε ορισμένες πόλεις.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το θεσμό ως καινοτόμο δράση που έχει στόχο να ενισχύσει τους μαθητές που προέρχονται από τις φτωχές οικογένειες καθώς θα τους παρέχεται διδακτική ενίσχυση χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Η ενίσχυση θα αφορά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ενώ ο Υφυπουργός δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα «από τώρα μέχρι και τους καλοκαιρινούς μήνες, μέχρι τέλος Ιουλίου από εκπαιδευτικούς ανέργους κάτω των τριάντα ετών, είτε μακροχρόνια ανέργους».

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί από το νέο σχολικό έτος πανελλαδικά. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ενταχθεί στις επιλέξιμες δράσεις μέχρι και τις 31/12/2015. Αν και ο Υφυπουργός είπε ότι ρο πρόγραμμα ξεκινά από τώρα παρόλα αυτά δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε όπως προειπώθηκε ότι το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο ενώ σε συνέντευξη του στο «ΒΗΜΑ» είχε αναφέρει ότι η πιλοτική εφαρμογή θα αφορά τους μαθητές της Β και Γ λυκείου. Ωστόσο η χρονική διάρκεια του προγράμματος δημιουργεί ερωτηματικά καθώς αν λήξει τον Ιούλιο δεν θα έχει νόημα για τους μαθητές της Γ τάξης αφού θα έχουν ολοκληρώσει τις πανελλαδικές εξετάσεις πιο πριν.