Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, επιστημονικός συνεργάτης της διημερίδας για τον σακχαρώδη διαβήτη

Η Διημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
19:54
19/10/2016
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, επιστημονικός συνεργάτης της διημερίδας για τον σακχαρώδη διαβήτη
loading

H Παθολογική-Διαβητολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ General διοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης 2016: Από τη μητέρα και την κύηση, για το νεογνό, το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα, έως και την τρίτη ηλικία.Νεότερες θεραπείες στην καθημερινή κλινική πρακτική. Σύγχρονη στρατηγική για την πρόληψη επιπλοκών».

Η Διημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis (Παρθενώνος 19, Αθήνα).

Επιστημονικός υπεύθυνος της Διημερίδας είναι ο κ. Αντώνιος Λέπουρας, ειδικός παθολόγος - διαβητολόγος, διευθυντής Παθολογικής Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού  Κέντρου του ΙΑΣΩ General.

diavitis

Χαιρετισμούς θα απευθύνει ο Dr. Γ. Σταματίου, πρόεδρος Δ.Σ. του ομίλου ΙΑΣΩ, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων με θεματολογία που στοχεύει τόσο στις νεότερες θεραπείες όσο στον τομέα της πρόληψης των επιπλοκών.

Ο σακχαρώδης διαβήτης συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά εμφάνισης και επίπτωσής του επί του πληθυσμού. Επιπλέον, οι πολλές και δυσάρεστες συν-νοσηρότητες που τον ακολουθούν (καρδιαγγειακά νοσήματα, το διαβητικό πόδι, παθήσεις του οφθαλμού, οι κακοήθειες και η ΧΑΠ) παραμένουν σε πολύ υψηλά ποσοστά.

Η γονιμότητα και η κύηση στα άτομα με διαβήτη εμφανίζουν ιδιαιτερότητες και εξατομικευμένους θεραπευτικούς χειρισμούς, απαιτώντας στενή συνεργασία του γυναικολόγου με το διαβητολόγο.

Για το λόγο αυτό, έχουν προγραμματιστεί, ομιλίες από διαφορετικές σκοπιές και ειδικότητες για μία σφαιρική γνώση.

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΕΣΤ

Η διά βίου εκπαίδευση είναι το αναγκαίο αγαθό, όχι μόνο σε επίπεδο κλινικής πρακτικής και ενημέρωσης για τις νεότερες εξελίξεις στις θεραπευτικές αντιλήψεις, αλλά και στην επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των θεραπευτών ώστε να αντεπεξέλθουν στα πολλαπλά και παράλληλα ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διαβήτη.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, έχοντας ως γνώμονα την ουσιαστική εκπαίδευση των σπουδαστών και την επαγγελματική τους εξέλιξη και κατάρτιση, θα συμμετέχει στην διημερίδα ως «Επιστημονικός Συνεργάτης».

Συγκεκριμένα, ο τομέας Υγείας με τους σπουδαστές Νοσηλευτικής και Διαιτολογίας, θα βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής της διημερίδας και θα συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή.

Η συμμετοχή του δε στη διοργάνωση, πιστοποιεί για μία ακόμη φορά την εκπαιδευτική υπεροχή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στις σπουδές Υγείας.

Με τον τρόπο αυτό επενδύει στη γνώση και την επαγγελματική εξειδίκευση,  aναπτύσσοντας προς όφελος των σπουδαστών του, ουσιαστικές συνεργασίες μεταξύ των σημαντικότερων φορέων Υγείας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να δημιουργήσουν καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Μετά το πέρας της διημερίδας στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα χορηγηθούν οκτώ Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Πληροφορίες

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

www.iek-akmi.edu.gr - www.facebook.com/iekAKMIedu

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει