Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσίευμα που κάνει λόγο για «ανεξάρτητα σχολεία», τονίζοντας πως ο υπουργός Νίκος Φίλης ούτε σκέπτεται ούτε συζητά τέτοιου είδους «εμπνεύσεις» περί επιβολής διδάκτρων στα δημόσια σχολεία.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως το υπουργείο Παιδείας μελετά τη δημιουργία «ανεξάρτητων σχολείων» με χρηματοδότηση από τους συλλόγους γονέων, κατόπιν σχετικής πρότασης του προέδρου του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) Χαράλαμπου Κυραϊλίδη.

Απαντώντας, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr περί “ανεξάρτητων σχολείων”, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι:

– Ποτέ δεν συζητήθηκε τέτοιο θέμα στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.
– Ο Υπουργός ούτε σκέπτεται ούτε συζητά τέτοιου είδους «εμπνεύσεις» περί επιβολής διδάκτρων στα δημόσια σχολεία.
– Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση και την βελτίωση του Δημόσιου Σχολείου παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Σε διάψευση του δημοσιεύματος προχώρησε, μετά το υπουργείο, και ο πρόεδρος του ΣΙΕΙΕ, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «ουδέποτε συζήτησε με τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία».