Ένα ατελείωτο ερωτικό παζάρι, στο οποίο η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατιέται και η εξαθλίωση συναντά τη διαστροφή, στήνεται κάθε βράδυ στο λιμάνι της Πάτρας, όπου δεκάδες μετανάστες εκδίδονται για λίγα ευρώ.
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, άνδρες κάθε ηλικίας γίνονται έρμαια στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων που με αντάλλαγμα ένα κομμάτι ψωμί ή μερικά ευρώ τους εξαναγκάζουν να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα σεξουαλικά τους πάθη. Να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις και έπειτα να χαθούν μέσα στο σκοτάδι σαν φαντάσματα.

Οι ερωτικές πιάτσες, εκεί όπου ο αγοραίος έρωτας έχει λάβει τον τελευταίο καιρό ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δεν είναι κρυφές ούτε από τις διωκτικές αρχές ούτε από τους κατοίκους, οι οποίοι μόλις πέσει η νύχτα αμπαρώνουν τα σπίτια τους και κρύβονται πίσω από τις πόρτες. Οι ίδιοι φοβούνται να μιλήσουν, ενώ οι διωκτικές αρχές όσο και αν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, μέχρι στιγμής δεν τα καταφέρνουν.

Εκτός από τα βαγόνια του ΟΣΕ, κάποιοι έχουν μετατρέψει σε ερωτική φωλιά και το ξενοδοχείο “Μορέας”, επί της παραλιακής οδού, όπου γίνονται Σόδομα και Γόμορρα. Μετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα μόλις πέσει στο σκοτάδι βγαίνουν για πιάτσα».

Δεκάδες αλλοδαποί κατοικούν στο ξενοδοχείο περιμένοντας μήπως και καταφέρουν να κρυφτούν σε κάποιο από τα πλοία για Ιταλία. Ομως, είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρουν να πηδήξουν τα συρματοπλέγματα. Ετσι, μην έχοντας να φάνε, καταφεύγουν στην πορνεία ή στην πώληση ναρκωτικών. Το τι γίνεται εκεί μέσα δεν μπορεί να το φανταστεί ανθρώπινος νους.

Πηγή: dete.gr