Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία και τις συνεχείς ενημερώσεις από την Τροχαία, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τον κόμβο της Επιδαύρου. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι φλόγες πέρασαν την κορυφογραμμή προς Βλυχάδα – Νέα Πέραμο

Ολονύχτια είναι η μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων της Βλυχάδας στα Μέγαρα – της φωτιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια – το οποίο μετά τις δύο τα ξημερώματα έφτασε στην Εθνική Οδό, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο. Οι φλόγες πέρασαν την κορυφογραμμή προς Βλυχάδα – Νέα Πέραμο, αλλά η πυρκαγιά οριοθετήθηκε φτάνοντας μέχρι αυλές σπιτιών με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή. Ένα άλλο μέτωπο κινείται προς το πεδίο βολής Κανδύλη.

«Αν περάσει το δρόμο χαθήκαμε» – Μάχη για να μη περάσουν οι φλόγες στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ν. Περάμου

Ο κίνδυνος σε αυτό το νέο μέτωπο είναι οι φλόγες να μην περάσουν την εθνική οδό και απειλήσουν οικισμούς, όπως δήλωσε μετά τα μεσάνυχτα στην ΕΡΤ ο πρόεδρος κοινότητας Νέας Περάμου, Ιωάννης Σεβαστής

«Ο κίνδυνος είναι να μην περάσει την εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. Γιατί από την Κάτω μεριά έχει πάρα πολλά σπίτια. Είναι η περιοχή του Λουτρό Πύργου και το Νεράκι και είναι πολύ μεγάλος οικισμός με πολλά σπίτια και προσπαθούμε να μην περάσει το δρόμο και γι’ αυτό έχουν πέσει όλες οι δυνάμεις εδώ και προσπαθούν να τη σβήσουν και να την περιορίσουν σε αυτό το σημείο», είπε «Αν περάσει το δρόμο χαθήκαμε», τόνισε και εξήγησε πως η φωτιά φάνηκε μετά τις 5 η ώρα. «Μέχρι τις 5 η ώρα το απόγευμα, δεν φαινόταν. Φαινόταν ο καπνός, δεν φαινόταν η φωτιά. Μετά τις πέντε η ώρα φάνηκαν πάνω στην κορυφογραμμή οι φλόγες και καταλάβαμε ότι έρχεται η φωτιά», είπε μεταξύ άλλων.