Ο συνονόματος εγγονός του αείμνηστου ηθοποιού, Ανέστη Βλάχου χειροτονήθηκε διάκονος, έχοντας την απόλυτη στήριξη από την οικογένειά του. Πλέον έχει το όνομα «πατέρας Αυγουστίνος» και ιερουργεί στον ιερό ναό Αγ. Μαρίνας Ν. Φιλαδέλφειας.

Ο νεαρός κληρικός πήρε την απόφαση να ακολουθήσει τον δρόμο της εκκλησίας μέσα στην πανδημία παρότι φαινόταν να ασχολείται με την τέχνη στα χνάρια του παππού του.

Λίγο μετά τον θάνατο του παππού του μάλιστα είχε μιλήσει ως κληρικός πλέον για τη διαμάχη ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς του για τα κληρονομικά.

Ο πατέρας του, Ηρακλής Βλάχος, έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «T-live» του Alpha και αναφέρθηκε στην απόφαση του γιου του, τα παιδικά του χρόνια, αλλά και τις πρώτες αντιδράσεις από τον περίγυρό του.

«Από την παιδική του ηλικία ήταν κοντά στην εκκλησία. Ήταν μαθητής του κατηχητικού και παρακολουθούσε όλα τα εκκλησιαστικά γεγονότα. Yπήρξε παπαδάκι. Οι πρώτες του επαφές με το Θείο ήταν στον Άγιο Λουκά, το παρεκκλήσι του Ιπποκρατείου», ανέφερε αρχικά ο πατέρας του Ανέστη Βλάχου.

Όσο για την αντίδρασή του, όταν ο γιος του ανακοίνωσε την απόφασή του να φορέσει ράσα σημείωσε: «Για μένα δεν ήταν έκπληξη, είναι κάτι που το περίμενα, ήξερα ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε αυτό. Πάντα ήταν κοντά στο Θεό δεν είναι κάτι καινούργιο. Φυσικά και με χαροποιεί, εφόσον είναι επιλογή του. Δεν είχα λόγο να τον μεταπείσω. Αυτό του έδινε τη χαρά, την ευτυχία, τη γαλήνη. Ίσα ίσα τον στήριξα και τον ενθάρρυνα. Δεν τον ώθησε κάτι. Από μικρός ήθελε να βοηθάει τον κόσμο, επισκεπτόταν τους ασθενείς του νοσοκομείου, ήθελε να απαλύνει τον πόνο του κόσμου. Η απόφασή του είχε παρθεί από μία πολύ μικρή ηλικία. Ο γιος μου είναι ένας άνθρωπος μετρημένος και ισορροπημένος, είχε αρχές από την οικογένεια, ιδιαίτερα από τη μητέρα του», τόνισε στο T-live ο Ηρακλής Βλάχος.