Μια σπουδαία επιτυχία πέτυχαν πατέρας για γιος από την Πτολεμαΐδα, καθώς έγραψαν μαζί στις πανελλήνιες 2023, αρίστευσαν με πάνω από 18.000 μόρια ο καθένας και πέρασαν στην ίδια σχολή.

Όπως αναφέρει το e-ptolemeos.gr, πρόκειται για απόφοιτους του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, ενώ περασαν στην πληροφορική.

Ο «Π» μίλησε με τον (πατέρα) Γιώργο Λευκόπουλο, ο οποίος μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων είναι πανευτυχής για την επιτυχία του ίδιου και του γιού του Μιλτιάδη.

Στόχος και των δύο είναι η Πληροφορική, με τις βαθμολογίες τους να εξασφαλίζουν και με το παραπάνω την είσοδό τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας πέτυχε 19.280 μόρια για το ΑΠΘ και ο γιος 18.320 μόρια. Μάλιστα πατέρας και γιος ήταν συμμαθητές στην ίδια τάξη στη Β΄ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, ενώ στη Γ΄ Λυκείου ακολούθησαν διαφορετικούς τομείς, για αυτό και ήταν σε διαφορετικές τάξεις.

Ο 46χρονος Γιώργος Λευκόπουλος, προκειμένου να δώσει πανελλαδικές χρειάστηκε να κάνει δύο χρόνια στα …θρανία, καθώς ήταν απόφοιτος πολυκλαδικού λυκείου, κάτι ωστόσο που δεν τον εμπόδισε, μιας και είχε ύφεση και αγάπη στην πληροφορική, αντικείμενο στο οποίο εργάζεται.

Η όλη εμπειρία για πατέρα και γιο να είναι υποψήφιοι την ίδια χρονιά ήταν για τον ίδιο ενδιαφέρουσα, όπως λέει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γιος Μιλτιάδης Λευκόπουλος είναι πυγμάχος με διακρίσεις, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει διακριθεί και στην πληροφορική, προγραμματισμό και ρομποτική, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς.