Οι βαθμολογίες για τις πανελλήνιες 2023 ανακοινώθηκαν και υποψήφιοι από τα Χανιά μίλησαν για την εμπειρία τους και το συστηματικό διάβασμα που είχαν όλο το έτος, ώστε να μπορέσουν να αγγίξουν τη «κορυφή».

Μιλώντας στο flashnews.gr, Χανιώτες και Χανιώτισσες είδαν τους κόπους τους να ευοδώνονται, πετυχαίνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες που τους δίνουν το εισιτήριο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Δημήτρης Ανδρουλάκης

Συγκέντρωσε περίπου μέσο όρο 19.200 με 19.300 μόρια και στόχος του είναι να περάσει στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ.

Όπως είπε: «Το διάβασμα που έκανα αυτή τη χρονιά κινήθηκε σε λογικά πλαίσια. Το τελευταίο τρίμηνο – τετράμηνο ζορίστηκα περισσότερο αλλά γενικά δε στερήθηκα υπερβολικά πολλά πράγματα, τις εξόδους και όλα όσα με ευχαριστούσαν».

Θανάσης Καλανδράνης

Έγραψε μαθηματικά 20, φυσική 20 και χημεία 20 στην έκθεση 16,8, βγάζοντας μέσο όρο περίπου 19,2.

Ο ίδιος είπε: «Έχω στόχο την Αρχιτεκτονική Αθήνας γι’ αυτό και περιμένω και τη βαθμολογία στο σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί σε μια εβδομάδα περίπου. Δεν ήταν εύκολη χρονιά σε καμία περίπτωση. Χρειάστηκαν πολλές θυσίες. Προτιμούσα να αφιερώσω τον χρόνο μου στον στόχο μου για έναν χρόνο ώστε να μπω με ασφάλεια στη σχολή που ήθελα».

Μαρία Μπολιώτη

Συγκέντρωσε περίπου 18.800 μόρια με την ίδια να έχει σαν πρώτη επιλογή την Ιατρική Θεσσαλονίκης.

«Ήταν μια ζόρικη, απαιτητική χρονιά, γιατί είχα αρκετές στερήσεις και στον αθλητισμό μου και στις εξόδους μου, αλλά ευτυχώς πήγε καλά» τόνισε η Μαρία.

Ιωσηφίνα Κονταράκη

Η βαθμοί της αγγίζουν περίπου τα 18.800 μόρια και στοχεύει στην είσοδό της στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε: «Αντικειμενικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς που να μη δυσκολεύτηκε αυτή τη χρονιά, ασχέτως με το τι έγραψε. Είναι πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία και θέλει πολύ κουράγιο. Είχα όμως σκοπό και συγκεντρώθηκα σε αυτόν».

Γιάννης Μπλαζάκης

Συγκέντρωσε περίπου 18.400 μόρια και ενδιαφέρεται να περάσει στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια ανέφερε: Ήταν μια εξαιρετικά απαιτητική χρονιά, αλλά πιστεύω ότι η μεθοδικότητα και το να έχει κάποιος τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω του που μπορούν να τον υποστηρίξουν και πρακτικά και συναισθηματικά, είναι το κλειδί για την επιτυχία».

Μαρία Παναγιωτοπούλου

Έβγαλε περίπου 18.200 μόρια. Προς το παρόν όμως δεν έχει καταλήξει ακόμα ποια σχολή θα επιλέξει ως πρώτη επιλογή.

Όπως είπε: «Είμαι μεταξύ Νομικής και Ψυχολογίας στην Αθήνα. Αυτή τη χρονιά τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα, πολύ πιεστικά, αλλά ευτυχώς τα κατάφερα».