Το μοιραίο αλιευτικό σκάφος που αναποδογύρισε ανοιχτά της Πύλου, είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 78 άνθρωποι, έως τώρα, ενώ 109 να έχουν διασωθεί. Η τραγική αυτή εξέλιξη έχει θορυβήσει όλο τον κόσμο, ενώ οι ιστορίες των διασωθέντων για το πώς βίωσαν τις ώρες πάνω στο φονικό σκάφος συγκλονίζουν.

Στην εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε με τον αδερφό ενός αγνοουμένου από το ναυάγιο της Πύλου, όπου ο ίδιος συγκλόνιζει όταν αναφέρει πως ακόμα δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο αδερφός του. Αρχικά, ο ίδιος είπε ότι «δεν ξέρουμε αν είναι ζωντανός, αν είναι αγνοούμενος». «Ίσως είναι ζωντανός, ίσως πνίγηκε, δεν ξέρω ακόμα. Αλήθεια, ελπίζω να είναι ζωντανός», είπε.

Ερωτώμενος για το κόστος του ταξιδιού που αναγκάστηκε να πληρώσει ο αδερφός του για να βρει ένα καλύτερο μέλλον, ο Μοχάμεντ ανέφερε ότι πλήρωσε «4.000 δολάρια. Ήταν δύο πλοία, το πρώτο είχε 760 άτομα. Ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωί, περίπου στις 2. Ήταν 5 μέρες στη θάλασσα».

«Ήταν ο αδερφός μου και ο φίλος του, τους πήραν τα κινητά, δεν είχαν ίντερνετ. Πήραν τα κινητά τους και τους τα έκλεισαν, αυτά ξέρω», λέει ο Μοχάμεντ, εκλιπαρώντας για πληροφορίες, καθώς ψάχνει απεγνωσμένα τον αδερφό του.