Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται και σήμερα Τρίτη 13/06, τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια ηπειρωτικά, στην Ανατολική Θεσσαλία και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr,  την Τρίτη 13/06 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Βόρεια Εύβοια και στις Σποράδες, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας, καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών της Τρίτης 13/06, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σάκης Αρναούτογλου: Έντονες φθινοπωρινές έφοδοι και μετά καλοκαίρι 

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει ακόμα για να βρει το φετινό καλοκαίρι (2023) τα…πατήματά του, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος σε ανάρτησή του σημειώνει πως «το καλοκαίρι φαίνεται να έρχεται πλησίστιο την επόμενη εβδομάδα (19/6) στις περισσότερες περιοχές και περίπου από τις 21 Ιουνίου και μετά στο σύνολο της επικράτειας, όπου μαζί με τις πρώτες αναγνωριστικές πτήσεις του μελτεμιού στο Αιγαίο, η χώρα θα πρέπει να εισέλθει σε αξιοσημείωτη καιρική σταθερότητα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μεν άνοδο, αλλά με χαρακτηριστικά αρκετά ανεκτής καλοκαιρινής ζέστης τουλάχιστον μέχρι και την ημέρα των εκλογών».

Η απόσταση από τη θάλασσα και το υψόμετρο θα καθορίζουν φυσικά και το που θα επικρατεί λιγότερη ή περισσότερη ζέστη, γι’ αυτό και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο παρακάτω μετεώγραμμα, εξηγεί ο Σάκης Αρναοούτογλου.

Τονίζει ακόμη πως πρώτα θέλει κάποια προσοχή, κατά την ταπεινή μου άποψη, η επιδείνωση του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο, 16-18 Ιουνίου, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν έντονες φθινοπωρινές έφοδοι με ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας!