Η Έλενα Ράπτη Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη. 

Συζήτησαν  για την πολιτική επικαιρότητα και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση 2022-27. 

Πιο συγκεκριμένα:

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμη και καθοριστική. Γι΄ αυτό ζητά την ψήφο των πολιτών με τέτοιο τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου να μπορεί σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, να εξασφαλίσει μια Κυβέρνηση σταθερή, με ενιαίο λόγο και γρήγορα αντανακλαστικά.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα κρίνουν τελικά δύο διαφορετικές θητείες στην οικονομία, στην κοινωνία, στην άμυνα, στην εξωτερική πολιτική, στη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας. Ακόμα, θα κρίνουν την ετοιμότητα και τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων.

Καθώς πλησιάζουμε την 21η Μαΐου γίνεται ολοφάνερο πως δεν υπάρχει καμιά άλλη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης πέρα από την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Μια πρόταση με συγκεκριμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα. 

Από την άλλη τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ενώ μιλούν για δήθεν «προοδευτική Κυβέρνηση» αποδεικνύουν πως δεν ξέρουν ούτε τι θέλουν, ούτε πως θα πετύχουν τη συγκρότησή της, ούτε ποιο θα είναι το πρόγραμμά της.

Παρά τις εξωγενείς κρίσεις, τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο, τις διαρκείς απειλές μιας προκλητικής Τουρκίας, την πανδημία, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση και ακρίβεια που ενέσκηψε μετά, η Κυβέρνηση τήρησε τη «Συμφωνία Αλήθειας» που υπέγραψε με τον ελληνικό λαό το 2019. 

Τέλος, ως Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, που στοχεύει στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων.