Το ενδιαφέρον της για τα παιδιά επιβεβαίωσε, με σειρά πρωτοβουλιών υποστήριξης μη κυβερνητικών οργανισμών κατά τις προηγούμενες ημέρες η Interamerican. 

Συγκεκριμένα η εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Πράξεις Ζωής», ήταν αποκλειστική χορηγός για δεύτερη χρονιά της Διαπολιτισμικής Γιορτής της Unicef, που οργανώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς στο Παγκράτι.

Η γιορτή, στην οποία συμμετείχαν 500 περίπου παιδιά απόρων οικογενειών, μεταναστών, ιδρυμάτων και άλλων μειονεκτούν των πληθυσμών, ανέδειξε το μήνυμα των δικαιωμάτων κάθε παιδιού στην επιβίωση, στην παιδεία και ανάπτυξη, στην προστασία από την εγκατάλειψη, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση.

Ακόμη, η Interamerican ανανέωσε και αύξησε για το 2011 τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid, αναλαμβάνοντας συνολικά 55 παιδιά και ενισχύοντας την προσπάθεια της ΜΚΟ για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού, των ασθενειών, της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων που πλήττουν παιδικούς πληθυσμούς σε περισσότερες από 40 χώρες.

Οι φάκελοι αναδοχής επιδόθηκαν στα διοικητικά στελέχη της Interamerican από το Γενικό Διευθυντή της ActionAid Ελλάδος, Γεράσιμο Κουβαρά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στις 21 Δεκεμβρίου.