Η υπόθεση του Αράικ Αρουτινιάν, ενός 33χρονου άνδρα, πατέρα ενός αγοριού δέκα χρονών που εξαφανίστηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, απασχόλησε την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (17/3) προς Σάββατο με την Αγγελική Νικολούλη να συγκινείται στον «αέρα» του Mega.

Η δημοσιογράφος λίγο μετά την έναρξη της εκπομπής συνδέθηκε με τη Θεσσαλονίκη όπου συνομίλησε με συγγενείς του αγνοούμενου πατέρα κι έκαναν δημόσια έκκληση για βοήθεια.

Πιο συγκεκριμένη, η ξαδέλφη του, Ναταλία μιλώντας με τρεμάμενη φωνή, άρχισε να λέει: «Γεια σας, καλησπέρα. Παρακαλάμε πάρα πολύ. Είμαι η πρώτη του ξαδέλφη και αν κάποιος…», αλλά σταμάτησε καθώς δάκρυσε από τη σύγκινηση με την Αγγελική Νικολούλη να αναφέρει: «Η κοπέλα είναι συγκινημένη. Στη σκέψη και μόνο γιατί έχει περάσει πολλά η οικογένεια. Έχει περάσει πολλά η οικογένεια, τώρα, τι να λέμε, Ναταλία μου».

«Συγγνώμη», συνέχισε η ξαδέλφη του αγνοούμενου για να σπεύσει η Αγγελική Νικολούλη να της συμπαρασταθεί λέγοντας: «Μα τι λες τώρα, αγάπη μου; Τι συγγνώμη ζητάς; Είναι ο πόνος που ξεχειλίζει γιατί είναι ιδιαίτερη η υπόθεση».

«Αν κάποιος τον έχει δει, τον είχε δει τουλάχιστον κάπου να μας το πούνε» συμπλήρωσε η γυναίκα, εμφανώς συγκινημένη. «Εντάξει, κορίτσι μου γλυκό. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, κορίτσι μου γλυκό» πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

«Πρέπει να μάθουμε τι έχει απογίνει»

Η νύφη και η μητέρα του Αράικ Αρουτινιάν εμφανίστηκαν κι εκείνες ανήσυχες μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ».

«Πρέπει να μάθουμε επιτέλους τι έχει απογίνει αυτό το παιδί, είναι κρίμα. Ζωντανός είναι; Νεκρός είναι; Να βρεθεί… Δε γίνεται! Δεν θα ησυχάσει ποτέ η οικογένειά του που τον αναζητά. Μια ζωή θα τον ψάχνουν; Δεν μπορείς να ζήσεις έτσι, με αυτή τη στεναχώρια», ανέφερε χαρακτηριστικά η νύφη του και πρόσθεσε:

«Ήταν πάρα πολύ καλό παιδί και εργατικός. Έμεναν πολλά χρόνια στην Περαία. Οι γονείς του είχαν μαγαζί εκεί. Αυτός δούλευε αρκετά χρόνια σε κατάστημα με ελαστικά. Γνώρισε την γυναίκα του, παντρεύτηκε, έκαναν ένα παιδάκι και ξεκίνησε να δουλεύει στα εκκλησάκια, καθώς ήταν πολύ θρησκευόμενος».

Η ίδια αναφέρθηκε και στη μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ». «Μας ενημέρωσαν για την πληροφορία που ήρθε στην εκπομπή σας, ότι δηλαδή κάποια κυρία έστειλε ένα e-mail σε έναν φίλο του, ότι ο Αράικ δε ζει. Μας είπαν ότι γίνονται έρευνες και για ό,τι νεότερο θα μας ειδοποιήσουν».

Η μητέρα του αγνοούμενου σηκώνει όλο το βάρος της οικογένειας, καθώς η νύφη της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ζητά να μάθει την αλήθεια για το τι έχει συμβεί στον γιο της. Κλαίγοντας, είπε στο «Τούνελ»:

«Εξαφανίστηκε και πρέπει οπωσδήποτε να τον βρούμε, όπως και να ‘ναι. Ήταν πολύ καλός και ο χαρακτήρας του και όλα του. Ήταν πέντε χρονών όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Εδώ πήγαινε σχολείο. Για πολλά χρόνια έφτιαχνε εικονοστάσια, μικρά εκκλησάκια. Δούλευα μέρα – νύχτα και δεν τον έβλεπα συχνά, παρά μόνο τις Κυριακές. Έχει ένα αγοράκι μόλις 10 χρόνων. Εμείς προσπαθούμε να τον κάνουμε να ξεχαστεί, με την ελπίδα να βρεθεί ο πατέρας του».