Έκτακτη σύσκεψη με κύριο θέμα τις μετακινήσεις μετά το κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων πραγματοποίησε την Παρασκευή (17/3) η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της τέθηκαν επί τάπητος λύσεις για τις μετακινήσεις πολιτών, μαθητών, αλλά και επαγγελματιών της πειροχής.

Από το βράδυ της Πέμπης (16/3) με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, απαγορεύτηκε η διέλευση παντός τύπου οχημάτων από την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων, έπειτα από εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει συνεχής διεύρυνση των ρωγματώσεων στους τένοντες της γέφυρας με κίνδυνο την κατάρρευση μέρους του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr κατά τη σημερινή έκτακτη σύσκεψη συζητήθηκαν προτάσεις, ώστε να λυθεί η διέλευση των αυτοκινήτων από εναλλακτικές διαδρομές, αλλά επίσης και η μεταφορά των μαθητών από τις γύρω περιοχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν σήμερα το απόγευμα, καθώς θα υπάρξουν εκ νέου συναντήσεις και με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως τονίζει το GRTimes.gr σε «Οδύσσεια» φαίνεται πως θα εξελιχθεί η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους καθώς η διαδρομή που θ’ ακολουθεί το σχολικό λεωφορείο, δηλαδή από το Ρύμνιο, είναι γύρω στα 30 χιλιόμετρα και σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση, το δρομολόγιο θα ξεπερνά τη μία ώρα.