Ένα βίντεο ντοκουμέντο μέσα από τον προαστιακό (2597) της Λάρισας, λίγη ώρα πριν περάσει από το σημείο το μοιραίο Intercity 62 που συγκρούστηκε στα Τέμπη, δείχνει την οπισθοπορεία που κάνει η τοπική αμαξοστοιχία και οι συνομιλίες του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη.

Το βίντεο που δημοσίευσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με την Ράνια Τζίμα, έχει καταγραφεί στις 22:48 (20 λεπτά πριν περάσει από εκείνο το σημείο το Intercity και σχεδόν 40 λεπτά πριν τη σύγκρουση) και φαίνεται ο προαστιακός να κάνει μία μικρή οπισθοπορεία και τον μηχανοδηγό να ρωτάει τον σταθμάρχη της Λάρισας για ποιο λόγο γίνεται αυτή η ενέργεια.

Ο σταθμάρχης δεν του απαντάει αρχικά, με τον μηχανοδηγό να ρωτάει ξανά στο σταθμαρχείο να τον ενημερώσει γιατί κάνει οπισθοπορεία.

Τότε, ο σταθμάρχης της Λάρισας αναφέρει ότι το κλειδί «φλασάρει» (αναβοσβήνει), κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε πρόβλημα.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Μηχανοδηγός: Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία;

Μηχανοδηγός: Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία; Για να ενημερώσω την υπηρεσία μου.

Μηχανοδηγός: Ο σταθμάρχης της Λάρισας μπορεί να ενημερώσει τον παριστάμενο του 2597 για τη διαδικασία της οπισθοπορείας.

Σταθμάρχης: Φλασάρησε ένα κλειδί

Μηχανοδηγός: Καλώς, ευχαριστώ πολύ

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα ήρθαν νωρίτερα στο «φως» με τις επικοινωνίες του σταθμάρχη Λάρισας, με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας στην Αθήνα και τη συνάδελφό του στο σταθμαρχείο των Νέων Πόρων. Ο σταθμάρχης της Λάρισας ακούγεται να λέει πως «έγινε τράκα», ενώ η Αθήνα τον ρωτούσε αν έδιωξε το Intercity 62 στο ρεύμα ανόδου.