Σιωπηρή διαμαρτυρία για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Τη συμμετοχή της δήλωσε η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους». Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει: « Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια. Συμμετέχουμε στην σιωπηρή διαμαρτυρία στις 3 Μαρτίου 2023 , στο Σύνταγμα στις 19:00».

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας με σχετική της δημοσίευση καλεί όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Η κινητοποίηση θα γίνει σήμερα Παρασκευή (03/03) και ώρα 12:00 στα Προπύλαια. Παράλληλα, υπάρχει κάλεσμα για συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας εκφράζει «τα πιο βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε να γίνουν γρήγορα καλά οι τραυματίες».

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να ήταν ο καθένας και η καθεμία από εμάς, από τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Μόνο οργή και θλίψη αισθανόμαστε για τους δεκάδες νεκρούς, τις οικογένειές τους».