Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, παρέστησαν σήμερα στην παρουσίαση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), η οποία πραγματοποιήθηκε στο νέο σύγχρονο κτίριο, στη συμβολή των οδών Λ. Αθηνών και Αντιγόνης 2, όπου μεταστεγάστηκε από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Αντωνίου, ενημέρωσε τους παρισταμένους για τον τρόπο λειτουργίας, τη διάρθρωση, τη στελέχωση και τον επιστημονικοτεχνικό εξοπλισμό της Υπηρεσίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους και τις εγκαταστάσεις, όπου έγινε επίδειξη και περιγραφή, από τους αρμόδιους Αξιωματικούς, των δυνατοτήτων του σύγχρονου εξοπλισμού, που διαθέτει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο υπουργός δήλωσε:

«Παρακολουθήσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση του νέου μεγάλου κτιρίου της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι ένα βήμα προς την Ευρώπη. Είναι ένα βήμα προς την πρόοδο. Ένα σύγχρονο κτίριο με σύγχρονες υπηρεσίες, με επιστημονικό δυναμικό, με νέους αξιωματικούς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπαιδευμένα κατάλληλα, που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος. Και αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς το οργανωμένο έγκλημα και αυτό εκσυγχρονίζεται και εξοπλίζεται με σύγχρονα μέσα. Η αντιμετώπισή του – υποχρέωση της ευνομούμενης Πολιτείας, υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις υπηρεσίες της – θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση για όλους μας ισχύει ότι η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει όλα τα μέσα, αυτά τα οποία θα βοηθούν στη διερεύνηση των υποθέσεων και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος».