Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Φάντομ, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στην θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου πιλότου, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σήμερα. Στις ένοπλες δυνάμεις έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος μετά την πτώση του Φάντομ, ενώ τόσο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος όσο και ο αρχηγός ΓΕΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην Αρκαδία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που εντοπίστηκε λίγες ώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους. 

Στην περιοχή όπου κατέπεσε το Φάντομ επιχειρούν 1 C-130, 1 Super Puma, 1 S-70 (τα ελικόπτερα εναλλάσσονταν κατά τη διάρκεια της νύκτας) και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews στις έρευνες χρησιμοποιήθηκε και ένα υποβρύχιο drone, το οποίο, όμως μπορεί να καταδυθεί μόνο μέχρι τα 100 μέτρα.  

Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε δύο σημεία όπου στο σημείο της συντριβής είναι μεγάλο και ξεπερνά τα 800 με 1.000 μέτρα και εκεί δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινη κατάδυση.

Για το λόγο αυτό αναμένεται να φτάσει το ωκεανογραφικό σκάφος «Ναύτιλος» το οποίος διαθέτει καλύτερο εξοπλισμό ώστε να «σκανάρει» τον βυθό της θάλασσας και να μπορέσει να εντοπίσει το υπόλοιπο αεροσκάφος.