Εν μέσω 2023 υπάρχουν ακόμα σχολεία στην επαρχία που, όταν βρέχει, ανάμεσα στα θρανία μπαίνουν πλαστικές λεκάνες στο πάτωμα για να μαζεύουν το νερό που τρέχει από την οροφή του κτιρίου. Αυτό συνέβη και στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Αρόης στην Πάτρα την περασμένη Πέμπτη όταν έπληξε την πόλη σφοδρή κακοκαιρία. Κάθε φορά που βρέχει, οι αίθουσες κυρίως της πρώτης, της δευτέρας και της τρίτης τάξης, πλημμυρίζουν από το νερό, που τρέχει ασταμάτητα από τα ταβάνια αναφέρει το pelop.gr.

Παρά τις επίμονες και διαδοχικές οχλήσεις του σχολείου στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, η κατάσταση παραμένει τραγική. Οι δάσκαλοι απελπισμένοι από την κατάσταση καταφεύγουν σε… πατέντες: μεταφέρουν τα θρανία και απλώνουν λεκάνες και πλαστικά δοχεία στο πάτωμα, για να συλλέγουν τα όμβρια ύδατα.

Τα νερά τρέχουν δίπλα ακριβώς από τα φωτιστικά σώματα και τα καλώδια του ηλεκτρικού, που βρίσκονται διασκορπισμένα στις οροφές των αιθουσών με ορατό τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Επίσης η στέγη βρίσκεται σε άθλια κατάσταση: Κεραμίδια σπασμένα, μεγάλα κομμάτια διαλυμένα και τεράστιες τρύπες.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο ίδιος ο διευθυντής, έχουν κρούσει επανειλημμένως τον κώδωνα του κινδύνου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τάκη Πετρόπουλο, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει δώσει λύσεις.