Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία που έπληξε χθες το σύνολο της χώρας και έφερε πολλούς τόνους νερού ανά στρέμμα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στην Αττική οι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν 60-70 τόνους νερού ανά στρέμμα, ποσότητα που πέφτει σε ένα μήνα και στην πόλη έπεσε σε 1-2 ώρες. Στη Λακωνία έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, περίπου 150 τόνοι ανά στρέμμα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καιρός θα είναι άστατος και σήμερα με τις καταιγίδες να επιμένουν στο ανατολικό Αιγαίο με κίνδυνο για πλημμύρες και ένα κύμα αστάθειας θα απασχολήσει Ιόνιο και Πελοπόννησο. Για σήμερα Παρασκευή 27/1 άστατος καιρός με βροχές κατά διαστήματα και χιόνια στα ορεινά της ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι ισχυροί νοτιάδες περιορίζονται στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση, στη βόρεια Ελλάδα στους 10 βαθμούς, λίγο πιο νότια στους 13-15 βαθμούς.

Στην Αττική τοπικές βροχές ιδιαίτερα από το μεσημέρι. Οι άνεμοι 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 12-13 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη φαινόμενα νωρίς το πρωί και βελτίωση μέσα στη μέρα. Οι άνεμοι μέτριοι βοριάδες και το κρύο έντονο, με τον υδράργυρο στους 8 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο επιμένει ο άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές, με το κρύο έντονο. Από τη νέα εβδομάδα έρχεται η πρώτη ισχυρή ψυχρή εισβολή, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε χαμηλότερα υψόμετρα.