Η κακοκαιρία έφτασε και στην Αττική με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το κέντρο της Αθήνας, ενώ σε πολλές περιοχές ξέσπασαν καταιγίδες.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στον δήμο Αθηναίων. Μέχρι στιγμής, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει περίπου 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην Αττική και δύο για κοπές δέντρων. Επίσης, έχει λάβει 11 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων, ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Οχήματα εγκλωβίστηκαν στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι. Στο σημείο βρέθηκε γερός για τη μεταφορά τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, που είχε διακοπεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στους εξής δρόμους:

  • Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
  • Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Χαμοστέρνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.
  • Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Ανθέων έως την οδό Ζέππου.
  • Στην έξοδο Λαχανά επί της λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Στη Νέα Παραλιακή.
  • Στην οδό Ωκεανίδων στον Ασπρόπυργο.

Ισχυρά φαινόμενα εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/01 – Καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις στην ΑθήναΣε…

Posted by Meteo Gr on Thursday, January 26, 2023

Δεν θα λειτουργήσουν απογευματινά και εσπερινά σχολεία

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική, όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε περίπτωση αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων.

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης.

Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι ευρεία συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη συμμετέχει η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, στελέχη της ΕΛΑΣ, καθώς επίσης και επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη στο Newsbeast

Μιλώντας στο Newsbeast, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης υπογραμμίζει πως «η κακοκαιρία έφτασε στην Αττική. Έχουν ήδη ξεκινήσει ισχυρές βροχές και τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες».

«Οι μεσημεριανές και οι απογευματινές ώρες θα είναι οι πιο δύσκολες για την Αθήνα και γενικότερα για την Αττική. Θα είναι μεγαλύτερος ο όγκος του νερού και αναμένονται πλημμυρικά φαινόμενα» τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Τις επόμενες ώρες είναι πολύ πιθανό να σταλεί στους κατοίκους της πρωτεύουσας μήνυμα από το 112» είπε λίγα μόλις λεπτά πριν έρθει στους κατοίκους της Αττικής η σχετική προειδοποίηση και ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

«Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν και την Πελοπόννησο. Αυτά είναι πιο έντονα στην Αργολίδα, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία και συνεχώς ανεβαίνουν προς την Αττική» συμπληρώνει.

«Επίσης προβλήματα θα έχουμε στη Βοιωτία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, τη Χαλκιδική και το Αιγαίο» υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος του Open.

Αύριο, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου όπως εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Newsbeast στην Αττική θα υπάρξουν βροχές ήπιες κατά διαστήματα.

Βίντεο από χαλαζόπτωση στα νότια προάστια της Αττικής…

🌧️⚡️❄️ Χαλαζόπτωση αυτή την ώρα στα νότια προάστια της Αθήνας βίντεο Βατίστας Πλουμίδης

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, January 26, 2023

Shelf cloud μπαίνει στην Αθήνα…

⚠️⚡️shelf cloud Μπαίνει στην Αθήνα τώραLive streaming από το Νόμο Αττικής https://www.forecastweather.gr/καμερεσ/αττικησ.html

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, January 26, 2023

Βίντεο από Λεωφόρο Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο…

Λεωφόρος Αμφιθέας Παλαιό Φάληρο τώρα Video Βατίστας Πλουμίδης

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, January 26, 2023

Μήνυμα του 112 και στην Εύβοια

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους της Εύβοιας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Αντίστοιχα μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκαν χθες στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας, της Ηλείας, της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων καθώς και σε κατοίκους περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Έκτακτο Δελτίο.