Μία φοιτήτρια, από την Πάτρα, η Χρυσάνθη Πουλαράκη, που είναι σπουδάστρια ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου με ΚΑΡΠΑ. Όπως μεταδίδει το pelop.gr, η νεαρή φοιτήτρια, βρέθηκε στο σημείο την κατάλληλη στιγμή, καθώς ένας πολίτης αναζητούσε άτομο που να γνωρίζει από ΚΑΡΠΑ. Η ίδια ανέλαβε δράση, μέχρι να φτάσει η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ και με τα ειδικά μηχανήματα, γιατρός και διασώστες ανέλαβαν το περιστατικό, με τον παθόντα να έχει σφυγμό, όπως ενημέρωσαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα (6 μ.μ.) της Τρίτης μπροστά σε πολυκατοικία όταν ένας γνωστός της φοιτήτριας, είδε τον άντρα που χρειαζόταν βοήθεια και γνωρίζοντας ότι αυτή την περίοδο κάνει εκπαίδευση σε Ναυαγοσωστική Σχολή, την πήρε τηλέφωνο να πάει αμέσως στο σημείο.

«Ένιωσα ανακούφιση, γιατί το να βοηθάς έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη και να σώζεις μια ζωή, είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείς να πράξεις» ανέφερε η Χρυσάνθη Πουλαράκη.

«Με το που έφτασα, ήταν κάποιος φίλος του ανθρώπου που έπαθε ανακοπή, και εκείνος μεγάλος σε ηλικία περίπου 50 χρόνων. Αμέσως είπα ότι γνωρίζω ΚΑΡΠΑ και ξεκίνησα. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ με χτύπησαν στην πλάτη ότι αναλαμβάνουν αυτοί και σταμάτησα. Με το που έφτασα, είδα πάντως ότι ο αεραγωγός ήταν πιθανά κλειστός, καθώς το κεφάλι του ανθρώπου ήταν γυρισμένο στο πλάι. Αμέσως προσπάθησα να τον απελευθερώσω, όπως είχα διδαχθεί» περιγράφει η Χρυσάνθη Πουλαράκη.

Ευχαριστήριο μήνυμα στη Σχολή της

Η Χρυσάνθη Πουλαράκη, μετά το αίσιο τέλος και την πολύτιμη βοήθεια στον ηλικιωμένο, δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στη Σχολή της, ευχαριστώντας για την εκπαίδευση που της κάνει, γιατί μπόρεσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο και να σώζεις κάποιον. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές της, Νατάσσα Σολωμού και Βασίλη Χατζόπουλο, αφού όσα της έμαθαν αποδείχθηκαν καθοριστικά.

Εκπαίδευση με τη γιατρό και εκπαιδεύτρια Νατάσσα Σολωμού

Η διασώστρια – διευθύντρια του ΕΚΑΒ, Γκέλη Κανελοπούλου σε ανάρτησή της στο fb έγραψε: «Με αφετηρία μια επιτυχή ανάταξη ανακοπής θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια δύο νέα παιδιά, άγνωστα σε εμένα, που έγιναν οι κρίκοι που χρειαζόμουν να κουμπώσω, να γίνω κι εγώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της επιβίωσης μέχρι το Νοσοκομείο. Ήξεραν, τόλμησαν, μετέδωσαν σωστά την πληροφορία, έπραξαν. Συγχαρητήρια και μακάρι να υπάρχουν στο μέλλον πολλοί άλλοι που θα τους μοιάσουν. Μάθε πρώτες βοήθειες και σώσε και εσύ μια ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί ένας συνάνθρωπός μας βοήθεια».