Στο Τατόι βρίσκονται συνεργεία με μηχανήματα βαρέως έργου και πραγματοποιούν πυρετώδεις εργασίες για είναι όλα έτοιμα για την επικείμενη ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, καθώς προσπαθούν να δημιουργήσουν ως ένα βαθμό την αίγλη που υπήρχε πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, καθώς οι φλόγες έκαψαν σχεδόν τα πάντα.

Μάλιστα, βίντεο από drone αποτυπώνει την τεράστια διαφορά που υπάρχει, αφού πριν από τις φωτιές στο βασιλικό νεκροταφείο επικρατούσε το πράσινο, ενώ πλέον σε όλη την περιοχή υπάρχουν σκόρπιοι κορμοί δέντρων και ξερά κλαδιά.

Χαρακτηριστικά, διακρίνεται ότι ο Ιερός Ναός κάποτε καλύπτονταν από χώρο πρασίνου, όμως πλέον έχει μερικά διάσπαρτα δέντρα από τη μία πλευρά του. Επίσης, πριν τις πυρκαγιές του 2021, υπήρχαν διάδρομοι στην περιοχή, οι οποίοι στην πορεία εξαφανίστηκαν.

Έτσι, οι εργάτες δεν συμμαζεύουν μόνο , αλλά άνοιξαν και ένα διάδρομο με χαλίκια που συνδέει τον Ιερό Ναό που βρίσκεται στο βασιλικό νεκροταφείο με το μέρος που θα ταφεί ο έκπτωτος και τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας, ενώ δημιουργούν και χώρο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα των προσκεκλημένων, αφού στην κηδεία θα παραστούν μέλη βασιλικών οικογενειών του εξωτερικού, όπως της Ισπανίας.

Σημειώνεται, ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί δίπλα στον πατέρα του Παύλο και στη μητέρα του Φρειδερίκη, στον περίβολο του ναού της Αναστάσεως στο βασιλικό κτήμα που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Αναστάσιο Μεταξά και είχε καθιερωθεί από το 1880 ως τόπος ταφής των μελών της βασιλικής οικογένειας που κυβερνούσε κάποτε στην Ελλάδα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την περιοχή: