Αλλάζει από το απόγευμα ο καιρός με μία κακοκαιρία που θα διαρκέσει λίγο σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου. Βροχές μικρής έντασης σήμερα το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα, που θα δυναμώσουν από το βράδυ και καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία. Η θερμοκρασία σήμερα σε καλά επίπεδα: 13 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, μέχρι 17-18 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιή νέφωση το πρωί και θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες νεφώσεις, με τις βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές την Τρίτη στην Αττική

Η Τρίτη 10/1 θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στις περισσότερες περιοχές. Από τα ξημερώματα θα πέσουν ισχυρές βροχές στη δυτική Ελλάδα, με χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα. Το μεσημέρι η κακοκαιρία θα περάσει την ηπειρωτική χώρα και θα πλήξει τα νησιά του Αιγαίου. Το πρωί θα έχουμε κάποιες βροχές και στην Αθήνα και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

«Δεν μπορώ να πω ότι θα είναι χειμωνιάτικο το σκηνικό όσον αφορά τις θερμοκρασίες. Θα πέσει από τους 18-19 στους 13-15, τείνουν προς τις φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή» είπε η μετεωρολόγος.