Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης (28/12) στο νοσοκομείο του Βόλου όπου ένας 75χρονος ασθενής με κορονοϊό το «έσκασε» πηδώντας από το μπαλκόνι.

O 75χρονος άνοιξε την μπαλκονόπορτα του δωματίου που νοσηλευόταν και πήδηξε από χαμηλό ύψος στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ η απουσία του 75χρονου άνδρα, που ήταν στο νοσοκομείο εδώ και λίγες ημέρες, έγινε αντιληπτή από τους γιατρούς μέσα σε λίγα λεπτά.

Ειδικότερα, η υπεύθυνη βάρδιας γύρω στις 20:00 επισκέφτηκε τον θάλαμο που βρισκόταν ο 75χρονος και εκείνος ήταν εκεί ενώ 10 λεπτά αργότερα πέρασε ξανά και αυτός απουσίασε.

Άμεσα η υπεύθυνη βάρδιας ενημέρωσε για την απουσία του ασθενή την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η οικογένειά του και η αστυνομία.

Οι άνδρες της ασφάλειας του νοσοκομείου και οι γιατροί έκαναν φύλλο και φτερό τους κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου χωρίς όμως να τον βρουν.

«Θέλω να φύγω από εδώ. Πρέπει να είμαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου χρονιάρες μέρες»

Τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες ο 75χρονος που νοσηλευόταν με κορονοϊό είχε βαριά ψυχολογία και έλεγε συνεχώς στους γιατρούς «θέλω να φύγω από εδώ. Πρέπει να είμαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου χρονιάρες μέρες».

Επέστρεψε στο νοσοκομείο τραυματισμένος

Η περιπέτεια για τον 75χρονο έληξε περίπου δύο αργότερα από τη φυγή του. Ο άνδρας στον δρόμο κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να ζαλίστηκε και να χτύπησε ελαφριά στο κεφάλι.

Όταν οι γιατροί ενημερώθηκαν από τους οικείους του πως επέστρεψε σπίτι του και πως είχε τραυματιστεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε εκ νέου στο νοσοκομείο όπου συνεχίζεται η νοσηλεία του.

«Ήθελα να είμαι μαζί με τη γυναίκα μου» υποστήριξε μιλώντας στους γιατρούς και ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε.