Η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκη επιστρέφει τις πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας στους οδηγούς, αφού πρώτα καταβάλουν αντίτιμο του προστίμου που τους επιβλήθηκε και προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εξαιρούνται οι οδηγοί από τους οποίους αφαιρέθηκαν οι πινακίδες, επειδή στάθευσαν σε ράμπες ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, με σημερινή της ανακοίνωση η διεύθυνση δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης διευκρινίζει ότι η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος).

Η παραλαβή τους, θα γίνεται από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης (Β. Γεωργίου Ά 1, γραφείο 12Γ), κατά τις εργάσιμες ημέρες από αύριο 22/12 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, από τις 8 το πρωί, μέχρι και τις 2 το μεσημέρι.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διευκρινίζει ότι δε θα επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί από τη δημοτική αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ, θέσεις ΑμεΑ και οδηγό τυφλών), καθώς και σε περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από δικαστικές αρχές.