Με πολύ ισχυρούς βοριάδες, που θα φτάνουν στο κεντρικό Αιγαίο τα 8 μποφόρ, ξεκίνησε η σημερινή μέρα, που θα είναι αρκετά κρύα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Σε κάποιες περιοχές ξημέρωσε με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Τη σημερινή Τρίτη μπορούμε να χωρίσουμε τη χώρα σε δύο τμήματα: από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά αναμένουμε συννεφιές, πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια πάνω από τα 1.200 μέτρα, πιο δυτικά όμως θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 12-14 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε συννεφιές σε ανατολικά και βόρεια του νομού και ασθενείς βροχές γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Νιφάδες μπορεί να πέσουν στα ψηλότερα σημεία της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι στα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 12-13 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη συννεφιές μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι με τοπικά ισχυρές εντάσεις με τον υδράργυρο στους 9-10 βαθμούς.

Το κρύο θα επιμείνει και αύριο Τετάρτη 21/12, από την Πέμπτη όμως η πολική αέρια μάζα υποχωρεί και θα πάμε προς το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και τη Δευτέρα με καλό καιρό και θερμοκρασίες στους 17-20 βαθμούς.