Το τριήμερο εκδηλώσεων για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου συνεχίζεται. Από χθες Δευτέρα (15/11) έχει ανοίξει τις πύλες του, το Πολυτεχνείο και χιλιάδες κόσμου το έχει επισκεφθεί για να καταθέσει φόρο τιμής στους νεκρούς φοιτητές που τους οφείλουμε την ελευθερία μας. Από το πρωί, πολιτικοί, αρχηγοί κομμάτων, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, μικρά παιδιά και συνταξιούχοι, καταθέτουν ένα λουλούδι στην προτομή-σύμβολο του ξεσηκωμού και στην πόρτα που έριξε το τανκ. Το κεντρικό μήνυμα, όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένει πάντα επίκαιρο: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

Σήμερα το πρωί, μεταξύ του πλήθους κόσμου που συνεχίζει να επισκέπτεται το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου επί της οδού Πατησίων, ήταν και τα παιδιά του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών «Λέλα Καραγιάννη». Δεκάδες παιδιά του σχολείου εναποθέσαν φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου τραγουδώντας το «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» μπροστά από το μνημείο, με τη συνοδεία φλογέρας, που έπαιζε ο δάσκαλος τους, που είναι και ιερέας.

Η κάμερα του Newsbeast σας μεταφέρει τις συγκλονιστικές εικόνες από τους μαθητές:

Τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν την 17η Νοεμβρίου όταν και θα λάβει χώρα η καθιερωμένη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.