Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού, από το βράδυ της Τετάρτης, με τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις -ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας- και ισχυρές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και στα Κύθηρα, καθώς και στη δυτική και νότια Κρήτη, τις Κυκλάδες και την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το σκηνικό του καιρού επιδεινώνεται και στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη, προβλέπεται να είναι ισχυρές στη βόρεια Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα), τη βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία ενώ από τις πρωινές ώρες της, θα ενταθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας (κυρίως
στην Ανατολική) και στη Θράκη.

Από το απόγευμα της Πέμπτης και από τα δυτικά, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν και μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και γρήγορα και εκεί θα εξασθενίσουν.