Τραγικό τέλος βρήκε η γυναίκα που αγνοούνταν στην Αγία Πελαγία, έπειτα από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη, καθώς εντοπίστηκε νεκρή μέσα στη θάλασσα, προς την παραλία της Λυγαριάς. Άνδρες του Λιμενικού, της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, δύτες, αστυνομικοί, κάτοικοι και εθελοντές χτένιζαν την περιοχή και τελικά εντόπισαν τη σορό της 48χρονης.

Έτσι, οι νεκροί που άφησαν πίσω τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι δύο, μετά τον 50χρονο που είχε εντοπιστεί νεκρός το Σάββατο.

Από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν επλήγησαν Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια, Άγιος Ιωάννης Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και Ηράκλειο, με περιουσίες να χάνονται, σπίτια και αυτοκίνητα να παρασύρονται.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί

Παράλληλα, σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο.

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί περιοχές των ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα έχει συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά τη φυσική καταστροφή στις εν λογω περιοχές.