Τα πάνω – κάτω έφερε ένας αλτήρας στο Μοναστηράκι. Όποιος θα τον σήκωνε θα κέρδιζε 100 ευρώ αλλά κανείς δεν κατάφερε να πάρει τα χρήματα και να ολοκληρώσει το Thomas Inch Dumbbell Public Challenge.

Όλα ξεκίνησαν από την ομάδα Greek Strength Games που πήγε πριν λίγες ημέρες στην πλατεία στο Μοναστηράκι και αποφάσισε να βάλει ένα δημόσιο challenge στους περαστικούς αλλά και στους τουρίστες.

Τα μέλη της ομάδας είχαν μαζί τους έναν τεράστιο αλτήρα 78 κιλών, γνωστό ως Thomas Inch Dumbbell και ζήτησαν από τον κόσμο να προσπαθήσει να τον σηκώσει λέγοντας πως όπως το κατάφερνε θα κέρδιζε 100 ευρώ.

Οι προσπάθειες μάλιστα οι οποίες ήταν πολλές καταγράφηκαν σε βίντεο το οποίο ανέβηκε στο κανάλι των Greek Strength Games στο Youtube.

Τι έπρεπε να κάνουν οι διαγωνιζόμενοι

Για να κερδίσουν τα 100 ευρώ του επάθλου θα έπρεπε να σηκώσουν τον αλτήρα μόνο με το ένα τους χέρι, να τον φέρουν πάνω από το κεφάλι τους και έπειτα να τον αφήσουν ξανά στο έδαφος.

Ο συγκεκριμένος αλτήρας που είναι πολύ δύσκολο να σηκωθεί έχει πάρει το όνομά του από τον Βρετανό αθλητή αγωνισμάτων δύναμης, Thomas Inch.

Ποια είναι η διαφορά του αλτήρα από τους απλούς

Η διαφορά βρίσκεται στη λαβή καθώς η διάμετρός της είναι 2 με 2.5 ίντσες. Για αυτόν άλλωστε τον λόγο για να μπορέσει κανείς να την πιάσει χρειάζεσαι τρομερή δύναμη στον καρπό.

Ο μόνος που κατάφερε να σηκώσει τον αλτήρα, όχι όμως με το ένα χέρι αλλά με τα δύο ήταν ο Γιάννης.

@nikitas.l

Λινκ στο προφιλ μου για να δεις ολο το βιντεο

♬ ANYTHING GOES – Q U I N T O N