Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία στο κέντρο της Αθήνας με την Πανεπιστημίου να είναι κλειστή, καθώς φοιτητές και φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ.

Μάλιστα, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής:«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στους φοιτητικούς συλλόγους. Η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, συνεχίζεται από την πλευρά του υπουργείου, καθώς πριν λίγες μέρες είδαμε να τοποθετούνται περιμετρικά των ιδρυμάτων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ΟΠΠΙ – δηλαδή το νέο ειδικό σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας- με την συνοδεία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενώ παράλληλα τους τελευταίους μήνες έχουν στρατοπεδεύσει μέσα στο ΑΠΘ διμοιρίες ΜΑΤ. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους κινητοποιηθήκαμε άμεσα και μπλοκάραμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας με συγκεντρώσεις στις πύλες των ιδρυμάτων μας».

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast από την πορεία που διοργάνωσαν οι φοιτητές: