Επιχείρηση διάσωσης τριών ατόμων στην περιοχή Πύργοι του όρους Φαλακρού Δράμας βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ κινητοπ[οιήθηκε ελικόπτερο για τη διακομιδή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αθλητές που είχαν πάρει μέρος σε έναν ορειβατικό αγώνα και πιθανόν να χτυπήθηκαν από κεραυνό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στην περιοχή σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ ο ένας από τους αθλητές έχει τηλεφωνική επικοινωνία. Ο συναθλητής του δεν έχει τις αισθήσεις του, ενώ ο τρίτος είναι βαριά τραυματισμένος.

Λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό ότι οι άνδρες της πυροσβεστικής προσέγγισαν τους τρεις αθλητές. Το τρίτο άτομο που επικοινωνεί έχει συμπτώματα υποθερμίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, πραγματοποιήθηκε ορεινός αγώνας δρόμου και μια πολύ ισχυρή βροχόπτωση και κεραυνική δραστηριότητα έπληξε την περιοχή του Φαλακρού.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του έναν άντρα 56 ετών και πολύ σοβαρά τραυματισμένο έναν άλλον 55 ετών. Ο αθλητής που κάλεσε τις αρχές έχει συμπτώματα υποθερμίας.

Οι δύο θα μεταφερθούν με ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης που έφυγε από τη Λήμνο για να τους παραλάβει. Ο τρίτος άνδρας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ραφαέλα Τζίμα, κατάφερε να πάει σε ένα ασφαλές σημείο.