Μία ιδιαίτερη κρυψώνα βρήκε ένα φίδι που τρύπωσε στο ντεπόζιτο ενός αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη. Ο οδηγός του κάλεσε την Ομάδα Διάσωσης και Προστασίας των Ζώων, που ανέβασε βίντεο με την προσπάθειά της στο Facebook.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της η κρυψώνα του φιδιού δυσχέραινε την προσπάθειά τους και έτσι αποφάσισαν να σηκώσουν σε ράμπα το αυτοκίνητο. Τελικά έβγαλαν από το ντεπόζιτο έναν έφιο, τον οποίο επέστρεψαν στη φύση. Ο έφιος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος φίδια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς μπορεί να φτάσει τα 2 μέτρα.

Δείτε το βίντεο:

Ενημερωθήκαμε για φίδι σε αυτοκίνητο στην εταιρεία PC rama στην Μουδανίων. Μετά τον έλεγχο εντοπίστηκε φίδι καλά κρυμμένο πάνω απο το ντεπόζιτο βενζίνης. Η κρυψώνα του ήτανε πολύ καλή και δυσχέρανε πολύ τη δική μας επέμβαση. Αποφασίσαμε πως το αμάξι πρέπει να σηκωθεί σε ράμπα. Έτσι ζητήσαμε βοήθεια από την τεχνική διεύθυνση της Κατάκης ΑΕ που εδρεύει ακριβώς δίπλα. Το αμάξι σηκώθηκε στη ράμπα και η πολύωρη προσπάθεια μας στέφθηκε με επιτυχία. Βγάλαμε από το αμάξι ένανΈφιο. Το ζώο αφού ελεγχθεί θα επανατοποθετηθεί στη φύση όπου ανήκει. Στελιος Γερονυμακης Elfi Vekiloglou 🪱❤️

Posted by Animal Rescue and Defence Squad on Friday, August 12, 2022