Χωρίς λεωφορεία θα μείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη από τις 10:00-16:00 καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κήρυξαν στάση εργασίας. Όπως αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ είχαν αναστείλει τις κινητοποιήσεις τους για τις 11 και 13 Ιουλίου, ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο δεν ικανοποίησε τα αιτήματά τους.

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι Διοίκηση του ΟΑΣΘ και συναρμόδια Υπουργεία, αρέσκονται στην γνώριμη τακτική της κωλυσιεργίας και δημιουργίας προσχημάτων με στόχο το πέρασμα του χρόνου και αθέτησης των όποιων συμφωνιών έχουν γίνει κατά καιρούς» τονίζουν.

Και προσθέτουν: «Είμαστε αναγκασμένοι πλέον να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ενεργοποιώντας το μοναδικό όπλο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι όταν αντιμετωπίζουν αναλγησία, υποκρισία και εμπαιγμό από τους εργοδότες».

Διοίκηση: Παράνομη η στάση

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει ότι η στάση εργασίας κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το thestival.gr.

«Τον δρόμο της άδικης ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού επιλέγει για μία ακόμα φορά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, που προχωρά σε στάση εργασίας αύριο Παρασκευή, 15 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και το πράττει παρ’ ότι:

1) ρυθμίστηκε νομοθετικά το ζήτημα των επιδομάτων και
2) με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έκρινε παράνομη και αυτήν την κινητοποίηση».

«Μολονότι το ζήτημα για την χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινής Εργασίας και Θέσης Ευθύνης ρυθμίστηκε νομοθετικά, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2017, το Συνδικάτο επιμένει να ταλαιπωρεί άδικα το επιβατικό κοινό», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας. «Το ζήτημα για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι και αυτό δρομολογημένο. Εξάλλου, η ΣΣΕ δεν αφορά ζητήματα μισθοδοσίας, που είναι πλήρως ρυθμισμένα, επομένως, δεν υπάρχει λόγος για απεργία. Επιτέλους, πρέπει να επικρατήσει η λογική και να πάψει η αναίτια ταλαιπωρία και ο εκβιασμός των πολιτών» προσθέτει.