Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ευθύνη όλων μας και αυτό είναι κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό όλο και περισσότερο.

Η ανακύκλωση και η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος έχουν αρχίσει να γίνονται καθημερινές συνήθειες, για πολλούς από εμάς. Σ’ αυτόν τον καθημερινό μας αγώνα δεν είμαστε όμως μόνοι. Υπάρχουν εταιρείες που μοιράζονται τις οικολογικές μας ανησυχίες και επενδύουν σε λύσεις και προϊόντα, που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρίας και κατά συνέπεια και όλων εμάς που χρησιμοποιούμε τα προϊόντα τους.

Η Tetra Pak® δημιουργεί ανακυκλώσιμες και καινοτόμες συσκευασίες με έμπνευση και κινητήρια δύναμη των προσπαθειών της το όραμά της για την προστασία του περιβάλλοντος και την εκπλήρωση των αναγκών των καταναλωτών για πιο βιώσιμες συσκευασίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συσκευασία Tetra Prisma® Aseptic Square, που δημιουργήθηκε για το ΜΙΝΟΑ, το πρώτο εμφιαλωμένο νερό σε χάρτινη συσκευασία στην Ελλάδα, της εταιρίας Water Fresh A.E., η οποία αναζητούσε μία συσκευασία, που θα κάλυπτε την ανάγκη προστασίας του νερού, αλλά και του περιβάλλοντος.

Γι’ αυτό το λόγο επιλέχθηκε η Tetra Prisma® Aseptic Square ως η ιδανική συσκευασία για το νέο προϊόν, συνδυάζοντας βιωσιμότητα, ασφάλεια και λειτουργικότητα. Η νέα συσκευασία αποτελείται σε ποσοστό πάνω από 70%, από ανανεώσιμα υλικά και είναι ανακυκλώσιμη. Ακόμη και οι λεπτές επιστρώσεις πλαστικού, που είναι απαραίτητες για την προστασία του περιεχομένου της, προέρχονται ολοένα και περισσότερο από ανανεώσιμες πηγές. Αποτελείται κυρίως από χαρτί, που προέρχεται από συνεχώς αναπτυσσόμενα δάση, πιστοποιημένα με τα πρότυπα του Forest Stewardship Council®, όπου νέα δέντρα αντικαθιστούν όσα κόβονται. Ο σύγχρονος εργονομικός σχεδιασμός της συσκευασίας με το βιδωτό καπάκι, καθιστά ακόμη πιο εύκολη τη χρήση για τον καταναλωτή, ενώ παράλληλα προστατεύει το προϊόν από την ηλιακή ακτινοβολία και τον αέρα, διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα πολύτιμα μεταλλικά του στοιχεία. Επιπλέον, το καπάκι της συσκευασίας είναι κατασκευασμένο από ζαχαροκάλαμο, ακόμα ένα υλικό προερχόμενο από ανανεώσιμες πηγές με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Χάρη στα βιώσιμα υλικά της, η συσκευασία της Tetra Pak μόλις βραβεύτηκε, αποσπώντας το Bronze βραβείο στην κατηγορία «Sustainability» στα Packaging Awards 2022. Η χάρτινη συσκευασία νερού κέρδισε τις εντυπώσεις για τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζει τη βιωσιμότητα, την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα.

Η χάρτινη συσκευασία Tetra Prisma® Aseptic Square αποτελεί ένα ακόμη βήμα της Tetra Pak για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Όραμα αλλά και πρόκληση της εταιρείας είναι η δημιουργία μίας 100% βιώσιμης συσκευασίας, που θα είναι φτιαγμένη μόνο από ανακυκλώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, από υπεύθυνες και ελεγχόμενες πηγές.