Ο θάνατος του Κώστα Γκουσγκούνη από ανακοπή καρδιάς την περασμένη Παρασκευή 5 Μαΐου αποκάλυψε κάτι που ίσως το υποψιαζόμασταν και τελικά επιβεβαιώθηκε. Όλη η Ελλάδα αγαπούσε τον Κώστα Γκουσγκούνη και τον αγαπούσε πολύ. Το χαμόγελο του, η καλή του αύρα αλλά και η ειλικρίνεια και η σταθερότητα με την οποία υπηρέτησε το επάγγελμα του «έγραψαν» στα μυαλά και στις καρδιές του κοινού.

Έτσι, η συγκίνηση που έχει προκληθεί στον κόσμο από χθες που μαθεύτηκε ευρέως ο θάνατος του διάσημου Έλληνα πρωταγωνιστή ερωτικών ταινιών είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.

Ο εγγονός του Κώστα Γκουσγκούνη, Δημήτρης Γκουσγκούνης μίλησε στο Newsbeast για τις τελευταίες ημέρες του ηθοποιού στο Θριάσιο αλλά και για τα πιο σημαντικά πράγματα που τον δίδαξε ο παππούς του. Ιδού τι μας είπε: «Πηγαίναμε συνέχεια στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με τον αδερφό μου τον Κώστα και την μητέρα μας την Χαρούλα. Είχε πλήρη αντίληψη τι του συνέβαινε σχεδόν μέχρι το τέλος, μόνο τις δύο τελευταίες ημέρες έχασε πια επαφή. Λίγες ημέρες πριν πεθάνει, στις 30 Απριλίου, είχε τα γενέθλια του. Και έγινε 91 και όχι 92 ετών όπως λένε.

Ήταν ευδιάθετος και δυνατός μέχρι το τέλος. Μου έδινε οδηγίες “να εδώ είναι τα ρούχα μου για την κηδεία”, “αυτό το σακάκι μου αρέσει”. Μου ζήτησε συγκεκριμένο γραφείο κηδειών και το νεκροταφείο της Αρτέμιδας. Μου έδωσε όλες τις οδηγίες. Λίγο πριν πεθάνει μας είπε: “μη φοβάστε, να είστε δυνατοί“.

Ήταν τέρας δύναμης ο Κώστας Γκουσγκούνης. Το είχε αποδεχτεί ότι πέθαινε. Μάλιστα, τους τελευταίους δύο μήνες είχε πάει σε οίκο ευγηρίας με δική του πρωτοβουλία γιατί είχε νοσήσει με covid και είχε βαρύνει. Επειδή είναι πολύ εγωιστής και δεν του άρεσε να τον προσέχουμε συνέχεια προτίμησε έναν οίκο ευγηρίας για να μην μας κουράζει.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον είχε χτυπήσει η άνοια. Είχε όμως ακόμα καλή επικοινωνία και είχε αποδεχτεί την κατάσταση του. Από μικρός δεν φοβόταν τον θάνατο, ήταν πολύ σκληραγωγημένος. Το ότι τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο ήμασταν μαζί του και μας έβλεπε όλους δίπλα του, του έδωσε μεγάλη ευχαρίστηση».

Κώστας και Δημήτρης Γκουσγκούνης
Ο Κώστας Γκουσγκούνης με τον εγγονό του Δημήτρη

«Μου έλεγε πάντα: “Η ζωή έχει σκαλοπάτια που μία ανεβαίνουν μια κατεβαίνουν. Θα πέσεις, θα φτάσεις χαμηλά αλλά θα την ξανανέβεις τη σκάλα. Να είσαι δυνατός και να προσέχεις τους ανθρώπους που σε πλησιάζουν, να έχεις σωστά φίλτρα και κριτήρια, κάποιοι θα θέλουν άλλα πράγματα από εσένα“.

Ήταν πολύ ευχαριστημένος από τη ζωή του γιατί έκανε αυτό που του άρεσε. Ήταν φωτογράφος επιτυχημένος, μετά επιτυχημένος ηθοποιός, έκανε μια κόρη, ήταν υπέροχος μπαμπάς, μετά έγινε υπέροχος παππούς. Ήταν πάντα πολύ ώριμος, δεν έμπλεξε πουθενά, τα πήγε καλά με την οικονομικά του, κράτησε την κόρη του και την οικογένεια του όπως έπρεπε, απέκτησε δισέγγονα, ήταν πραγματικά πολύ γεμάτος».

Τι λέει και ο ανιψιός του που δημοσίευσε τις τελευταίες του φωτογραφίες

Την ίδια στιγμή, συγκίνηση έχουν προκαλέσει και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ανιψιός του Δημήτρης Γκουσγκούνης επαγγελματίας φωτογράφος στη Λάρισα.

Στη μια «πρωταγωνιστεί» ο υπέργηρος πια ηθοποιός- σε ηλικία τότε 89 ετών- με ένα καρό ασπρό-κόκκινο πουκάμισο και μια τραγιάσκα, ενώ στη άλλη απεικονίζονται μαζί οι δυό τους. Κάτω από τις φωτογραφίες ο Δημήτρης Γκουσγκούνης έγραψε:

«Καλό ταξίδι θείο θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας. Σαν να ήξερες πως αυτή θα είναι η τελευταία μας φωτογράφιση»

Οι τελευταίες φωτογραφίες του Κώστα Γκουσγκούνη
Ο Δημήτρης Γκουσγκούνης με τον θείο του Κώστα Γκουσγκούνη

Το Newsbeast επικοινώνησε και με τον φωτογράφο Δημήτρη Γκουσγκούνη και του ζήτησε να μοιραστεί μαζί μας μερικές στιγμές από εκείνη τη φωτογράφηση.

Ιδού τι μας είπε ο ίδιος: «Είμαι φωτογράφος τρίτης γενιάς της οικογένειας Γκουσγκούνη στη Λάρισα. Ο παππούς μου ο Δημήτρης, φωτογράφος και εκείνος, ήταν αδερφός του Κώστα. O Κώστας Γκουσγκούνης ήταν ένας άνθρωπος πάντα δραστήριος και ευδιάθετος- όσο στεκόταν όρθιος, σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή δηλαδή. Ήταν ένας άνθρωπος ικανοποιημένος από τη ζωή του, είχε ένα καλό αίσθημα για τη ζωή που είχε ζήσει».

Οι τελευταίες φωτογραφίες του Κώστα Γκουσγκούνη
H φωτογραφία με την τραγιάσκα που τον τράβηξε ο ανιψιός του Δημήτρης

«Η φωτογραφία με την τραγιάσκα είναι η τελευταία φωτογραφία που τον τράβηξα το 2019. Ήταν Φεβρουάριος και ήταν ακόμα πολύ καλά, ευδιάθετος, πηγαινοερχόταν μάλιστα συνέχεια ανάμεσα σε Αθήνα και Λάρισα. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πολύ γλυκός. Δεν ήθελε να κοιτάζει στον φακό. Μου είπε: “βγάλε με εσύ μόνος σου, κάνε ο, τι θες εσύ“.

Είναι μια ωραία φωτογραφία γιατί ήθελε να είναι ανέμελος. Με εμένα άλλωστε του έβγαινε οικειότητα και ζεστασιά. Ήταν χαλαρός. Τα τελευταία χρόνια ερχόταν στη Λάρισα και έμενε για μεγάλο διάστημα. Κάθε φορά που ερχόταν στην πόλη, περνούσε και από το μαγαζί μου. Όσες φορές είχε διάθεση μου ζητούσε να τον βγάλω και μια φωτογραφία».