Την υπενθύμιση ότι ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μία μέρα μετά την ανακοίνωση ότι από 1η Μαΐου σταματά η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης στη χώρα μας.

«Οι μάσκες προς το παρόν θα παραμείνουν, θα δούμε μέχρι πότε και που. Ακόμα έχουμε διψήφιους αριθμούς θανάτων και τριψήφιο αριθμό διασωληνωμένων. Ο κορoνοϊός είναι ακόμη εδώ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Καλά κάνουν και μειώνονται τα μέτρα, αλλά οι μάσκες είναι σημαντικές», τόνισε η κ. Παγώνη στο Mega.

Όταν ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος είπε στην κ. Παγώνη ότι οι ανεμβολίαστοι νίκησαν εκείνη απάντησε: «Αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν, και δεν είχαμε φτάσει στα ποσοστά εμβολιασμού που φτάσαμε, ξέρετε πόσους θανάτους θα είχαμε; Κάποιοι άνθρωποι εμβολιάστηκαν, τήρησαν τα πρωτόκολλα, και πήγαμε μπροστά».

«Η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική»

«Το ένα rapid test για τον ανεμβολίαστο εργαζόμενο γίνεται επειδή μπορεί να είναι ασυμπτωματικός και στο χώρο που βρίσκεται να μεταδίδει. Η Όμικρον 2 είναι πολύ μεταδοτική» είπε για την υποχρέωση του ανεμβολίαστου εργαζόμενου για ένα rapid test την εβδομάδα.

«Παρακινδυνευμένο είναι πάντα το ότι γίνεται άρση μέτρων. Τώρα θα δοκιμαστούμε και θα δούμε τι θα γίνει. Αν ήταν στο χέρι μου δε θα έκανα ακόμα άρση μέτρων. Έχω πει ότι η μάσκα δεν πρέπει να βγει την 1η Ιουνίου. Το πιστοποιητικό θα το κρατούσα τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου», σημείωσε κλείνοντας η κ. Παγώνη.