Πέθανε σε ηλικία 85 ετών, ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Ιωάννης Καρακώστας. Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή τη Μ. Τετάρτη.

Ο Ιωάννης Καρακώστας είχε γεννηθεί το 1937 στο χωριό Αλευράδα – Βάλτου του Δήμου Αμφιλοχίας.

Ως βουλευτής, την περίοδο 1996 – 2000, διακήρυξε την αναγκαιότητα καθιέρωσης πολιτεύματος Άμεσης Δημοκρατίας. Ήταν αυτός που είχε συντάξει το Σχέδιο Συντάγματος των Ενωμένων Πολιτειών Ευρώπης, έχοντας ήδη συλλάβει και διακηρύξει την ιδέα της Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας, στα πρότυπα της Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Είχε σπουδάσει Νομικά και μαζί φιλοσοφία, δημοσιογραφία, δημοσιολογία, πολιτικές επιστήμες. Κατείχε τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών, ενώ είχε εξειδίκευση σε προγράμματα Διδασκαλίας και καθηγεσίας σε ΑΕΙ, όπου μάλιστα διετέλεσε καθηγητής Ποινικού και Αστυνομικού Δικαίου, το οποίο ο ίδιος εισήγαγε και καθιέρωσε ως κύριο μάθημα στην Αστυνομική Ακαδημία, με τη διδασκαλία να βασίζεται σε δικά του επιστημονικά – ακαδημαϊκά συγγράμματα.

Διετέλεσε βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, από το 1996, ενώ στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε το 2008 και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2000, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, με το συνδυασμό της Μελίνας Μερκούρη. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών, και φιλοσοφικών βιβλίων. Ως νομικός διακρίθηκε και στη μάχιμη δικηγορία, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς την είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ, Ιωάννη Καρακώστα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε έναν πολιτικό που υπηρέτησε με συνέπεια και αγωνιστικότητα τη χώρα και ιδιαίτερα την αγαπημένη του Αιτωλοακαρνανία. Πάντοτε πιστός στις προσωπικές του αρχές και αξίες, πορεύτηκε στη ζωή του με ήθος, πάθος και αγωνιστικότητα, αφήνοντας πλούσιο πνευματικό και πολιτικό έργο για το μέλλον.Ο Ιωάννης Καρακώστας διετέλεσε βουλευτής με το ΔΗΚΚΙ από το 1996 έως το 2000, καθώς και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, με το συνδυασμό της Μελίνας Μερκούρη. Είχε σπουδάσει Νομικά, καθώς και φιλοσοφία, δημοσιογραφία, δημοσιολογία, πολιτικές επιστήμες, ενώ στο πλούσιο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται πολλά βιβλία επιστημονικού και φιλοσοφικού περιεχομένου. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου».