Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών μέσα σε τρία χρόνια. Δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στην εβδομάδα να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις από τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις των τριών παιδιών της οικογένειας δεν έχουν δείξει παθολογικά αίτια, οπότε οι ερευνητές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί γνωρίζουν πολύ καλά το πόρισμα που αναμένεται να βγάλει σε λίγες μέρες η επιτροπή των ιατροδικαστών. Η λύση του μυστηρίου βρίσκεται κοντά ενώ την Πέμπτη – εκτός απροόπτου – αναμένεται το αποτέλεσμα για την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, για την οποία ο ιατροδικαστής ζήτησε περαιτέρω έρευνα από ειδικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο MEGA, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει βρεθεί μία παραπάνω ουσία, η οποία δεν δικαιολογείται από τα φάρμακα που έπαιρνε.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται θα χυθεί άπλετο φως στη πολύκροτη υπόθεση που έχει συνταράξει τη χώρα. Με την αγωνία για ορισμένους να χτυπάει κόκκινο και τις εξελίξεις να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Προβληματίζει η ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Η Τζωρτζίνα φαίνεται πως έπαιρνε φάρμακα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και το Νοσοκομείο Παίδων. Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, ενώ γιατροί σημειώνουν πως αυτά τα φάρμακα δεν προκαλούν ανακοπές και τα λαμβάνουν πολλά παιδιά.

Επιπλέον, τα φάρμακα αυτά δεν τα λάμβαναν η Μαλένα και η Ίριδα, επομένως οι γιατροί αποκλείουν ότι αυτές οι ουσίες μπορούν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον αιφνιδιαστικό θάνατο της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας δεν δείχνουν σαφείς παράγοντες ασφυξίας, κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή άλλη παθολογική αίτια θανάτου. Ωστόσο δείχνουν μία ουσία που προβληματίζει και θα αναζητηθούν ουσίες που μπορεί να προκάλεσαν τα ευρήματα σε ήπαρ και πνεύμονα και θα ακολουθήσει σύγκριση με τις ουσίες της φαρμακευτικής αγωγής.

Ακόμα μία σημαντική πληροφορία έρχεται από την παιδίατρο που παρακολουθούσε τα παιδιά, η οποία αναφέρει ότι η Ίριδα είχε εξεταστεί καρδιολογικά δύο μήνες προτού αποβιώσει και δεν είχε εντοπιστεί βραδυκαρδία, πράγμα που θα συνέβαινε εάν είχε αγενεσία φλεβοκόμβου.

«Τρίτος θάνατος σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας»

Αποκαλυπτικός για την υπόθεση της Πάτρας είναι ο γερμανός ιατροδικαστής που έλυσε την υπόθεση με τους τρεις θανάτους των παιδιών της ίδιας οικογένειας στη Γερμανία.

Οι γερμανικές Αρχές χρειάστηκαν δύο χρόνια έρευνας, μέχρι να έχουν στα χέρια τους την ομολογία από μητέρα τους, που παραδέχθηκε τελικά ότι είχε προκαλέσει στα παιδιά της ασφυξία με πανάκι.

Σε συνέντευξή του ο γερμανός ιατροδικαστής Ράινχαρντ Ντετμάγιερ, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υποστήριξε ότι ο τρίτος θάνατος βρέφους σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας.

«Ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια. Δεύτερος θάνατος βρέφους στην ίδια οικογένεια είναι εξαιρετικά ύποπτος, αλλά ο τρίτος είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας» σχολίασε.

Τι ακολουθεί στην πολύκροτη υπόθεση – Ο δύο δρόμοι

Σε κάθε περίπτωση οι δρόμοι από εδώ και πέρα είναι όπως φαίνεται δύο. Είτε η έρευνα θα οδηγήσει τις Αρχές στο ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και θα αναζητούν τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτή, είτε δεν θα βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία και η πολύκροτη υπόθεση είναι πολύ πιθανό να μπει στο αρχείο.

Την ίδια στιγμή, η 33χρονη μητέρα των παιδιών παραμένει στην Πάτρα, σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον Απόστολο Λύτρα που την εκπροσωπεί όσο και μια ομάδα στενών συγγενών της, που την στηρίζει από την πρώτη στιγμή.

Η ίδια επαναλαμβάνει σταθερά πως δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό αφού όπως τονίζει συμπαραστάθηκε και βοήθησε τα κορίτσια της, μέσα και έξω από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκαν. Πολλές φορές εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη για τις τοποθετήσεις ακόμα και γιατρών.